Rekisteri- ja Tietosuojaseloste

Tämä on Hauskakauppa.fi:n henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 23.5.2018. Viimeisin muutos: 25.5.2018

Pidätämme oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta tarvittaessa.

 

Yleistä:

Rekisteri- ja tietosuojaselosteella annamme asiakkaillemme tiedon heidän henkilötietojensa käsittelystä. Asiakkaan tulee hyväksyä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Hauskakauppa.fi:n verkkokauppapalveluita. Tietosuojaan ja henkilötietoihin liittyvistä asioista voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: myynti(at)hauskakauppa.fi tai kirjallisesti alla olevaan Rekisterinpitäjän osoittteeseen.

 

1. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot

Hauskakauppa.fi
Ruutihaantie 10
84100 Ylivieska
FINLAND

Mail: myynti(at)hauskakauppa.fi

 

2. Rekisteristä vastaava

Suomen Ostosparatiisi Ky
y-tunnus: 0763758-1
Ruutihaantie 10
84100 Ylivieska
FINLAND
 

3. Rekisterin nimi

Hauskakauppa.fi:n käyttäjärekisteri- ja tietosuojaseloste

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on rekisterinpitäjän oikeutettu etu asiakassuhteen ylläpidolle. 

Keräämme asiakkaastamme vain sellaiset tiedot, että saamme asiakkaallemme mahdollisimman hyvän ja luotettavan asiakaspalvelu- ja ostokokemuksen. Asiakkaana sinulla on aina oikeus päivittää, muuttaa tai poistaa tietojasi ottamalla meihin yhteyttä sähköpostilla tai kirjallisesti yllä mainittuihin yhteystietoihin. Rekisteröityneet asiakkaat voivat muuttaa perustietojaan myös itse Oma tili” - kohdasta.
 

Henkilötietoja käytetään seuraavissa asioissa:

  • Asiakkuuden ylläpitoon

  • Hauskakauppa.fi:n palveluiden tarjontaan

  • Mahdollisten takuuasioidein ja hyvitysten hoitamisessa

  • Tilausten käsittelyssä, toimituksessa sekä arkistoinnissa

  • Asiakas- ja ostokokemusten sekä asiakas-suhteiden parantamisessa

  • Kohdennetun sisällön ja markkinoinnin tuottamisessa

  • Väärinkäytösten, rikosten ja petosten estämisessä

  • Laskutusasiakkaiden luottotietojen tarkastamisessa

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin. 

 

5. Rekisterin tietosisältö

Käyttämämme henkilötiedot ovat asiakkaiden itse antamia tietoja. Asiakas antaa tiedot meille asioidessaan verkkokaupassamme tai myymälässämme ja silloin kun hän rekisteröityy verkkokaupan asiakkaaksi.

5.1 Keräämme seuraavia tietoja: 

  • Henkilötiedot kuten nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

  • Maksutiedot, luottosopimukset ja muut laskutustiedot

  • Ostoshistoria kuten tilatut tuotteet ja näiden hinnat

  • Toimitustiedot, kuten toimitustapa ja toimitusosoite

  • Tuotearvostelut

  • Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot

  • Tuotesuositus- ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot sekä tunnisteet

     

5.2 Henkilötietojen luovutus

Luovutamme joitakin välttämättömiä tietoja kolmansille osapuolille, tarjotakseen palveluitamme sinulle. Alapuolella kerrotaan kolmansista osapuolista, jotka noudattavat laillisia tietosuoja-asetuksen vaatimuksia.

  • Tilauksen toimituksen vuoksi kuljetusliikkeelle

    • Posti ja matkahuolto

  • Luotonmyöntäjälle, valittaessa maksutavaksi luottoyhtiön laskun tai osamaksun

    • Klarna

  • Maksunvälittäjälle maksukortilla maksaessa

    • Nets

  • Maahantuojille ja huoltoyhtiöille mahdollisten takuuasioiden hoitamiseksi

    • Useita eri toimijoita.

  • Perintäyhtiölle, laskujen erääntyessä ja siirryttäessä perintään

    • Repo Capital

  • Kirjanpitäjälle kirjanpitoa varten

    • Talenom.

       

5.3. Evästeiden käyttö

Hauskakauppa.fi:n verkkokauppa käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän kiintolevylle. Evästeitä käytetään lähes kaikilla verkkosivustoilla, eivätkä sivustot välttämättä toimi kunnolla ilman evästeitä.

Eväste sisältää satunnaisesti luodun yksilöivän tunnuksen, jonka avulla voimme tunnistaa laitteesi ja kerätä tietoa siitä, mitä sivuja ja toimintoja verkkokaupassa käytät.

5.4. Evästeet ja tilastointi

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten verkkokauppaa käytetään. Tietojen avulla pyrimme saamaan käsityksen siitä, mitä verkkokaupan asiakkaat haluavat ja miten voimme parhaiten antaa asiakkaille hyvän käyttökokemuksen.

5.5. Evästeiden estäminen ja poistaminen

Voit estää evästeiden käytön laitteellasi muuttamalla selaimesi asetuksia. Asetusten sijainti riippuu selaimesta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että monet toiminnot edellyttävät, että verkkokauppa tallentaa tekemäsi valinnat. Jos estät evästeet, et välttämättä voi käyttää kaikkia toimintoja.

 

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, evästeistä, sähköpostitse, puhelimitse, sosiaalisen median palvelujen kautta, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan.

 

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu asiakkaan kanssa. Tietoja ei siirretä rekisterinpitäjän toimesta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

 

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

 

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, voi hän ottaa yhteyden asiakaspalveluumme sähköpostitse tai kirjallisesti yllämainittuun rekisterinpitäjän osoitteeseen. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

 

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee osoittaa rekisterinpitäjälle sähköpostilla tai kirjallisesti yllämainittuun rekisterinpitäjän osoitteeseen. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).Huomioitavaa on, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisteripitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku2, 10§) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.